losse flodders

***

Bladluizen bestrijden met kunstmatige middelen is eigenlijk een beetje zoals muizen bestrijden door ook de kat te vergiftigen.

***

***

Wat we op school niet leerden: De meeste wespen lijken niet op wespen. Hommels zijn eigenlijk bijen. Veel bijen zijn eigenlijk zweefvliegen.

***

🎶🎵 Stairway to Heaven 🎵🎶

***

– “En als we nu eens lucht beginnen te verkopen?”
– “Hoezo, onze PR-afdeling verkoopt toch al járen gebakken lucht?”
– “Neenee, gewoon koude lucht, verpakt in plastieken zakskes.”

Nadenkend gezicht

Hey, bedrijven, 2022 en al. Is shredderkarton geen beter alternatief?

***

In de categorie “Volstrekt Nutteloze Vaststellingen voor/door SF-Nerds”: Ik bekeek oude afleveringen van Stargate SG1, en ik herkende meteen dit gebouw in de hoofdstad van de planeet Tollana. In Battlestar Galactica staat hetzelfde gebouw in de hoofdstad van de planeet Caprica. In ‘onze’ wereld is dit de Simon Fraser University in Canada.

***

In de Netflixserie ‘Colony’ gebruikte men een goedkope decibelmeter om een radiozender op te sporen. Knap!
Ik heb zelf nog met dit toestelletje gewerkt – maar ik ben er nooit in geslaagd er iets anders mee te meten dan geluid 😁

***

Ik ga een verzameling ‘deuren die op gezichten lijken in SF films/series’ beginnen. #pareidolie
(note to self: voortaan ook noteren uit welke film/serie/aflevering het komt)

***

Vroeger had elke parochie zijn dorpsgek. Die werd wat meewarig bekeken, maar verder liet men die gewoon raaskallen omdat hij tenslotte niemand kwaad deed. Nu vinden al die dorpsgekken elkaar op sociale media om mekaar op te stoken en malkanders kop nog zotter te maken.


***

Ik behoor zonder twijfel tot de tweede groep:


***

Oude terracotta duivenbroedpan van m’n grootvader, met zwerfsteentjes uit de moestuin en sempervivum als souvenir meegebracht uit Frankrijk. #kitsch


***

Beste fabrikanten, het is helemaal niet moeilijk om een deel van uw plastieken wegwerp rotzooi te vervangen door iets duurzamers. Waarop wachten jullie eigenlijk?

***

De ene 230V is de andere niet.

***

Het ene ei is het andere niet.

***

Eens naar de apotheek geweest. Ik denk dat ze mij daar graag zien komen.

***

Volgens het VBO gebeuren de besmettingen niet op de werkvloer, volgens de Vlaamse minister van onderwijs Ben Weyts ook niet op school, en volgens vele anderen ook niet in de horeca. Zou het dan toch de 5G zijn?

***

Dat mensen de gekste bullshit verkopen en dat een ander het dan maar moet bewijzen als het niet klopt, wanneer is dat eigenlijk begonnen?
Alsof je bewijzen moet zoeken voor alle bizarre onzin die eender welke halvegare of ‘realist’ uit zijn nek lult. Zodra je klaar bent verzinnen ze gewoon iets anders.

***

De geboortedata van de kinderen moet je goed inoefenen. De minste aarzeling wanneer iemand je de geboortedatum vraagt, wordt direct een ongemakkelijke stilte vergezeld van een meewarige blik.

***

Vlaamse separatisten 2014, wenend: “Wij willen die bevoegdheid splitsen wat als de gewesten geen eigen beleid kunnen voeren zullen wij Vlamingen weer het slachtoffer zijn!”
Vlaamse separatisten 2020, wenend: “Dat andere gewest voert een eigen beleid en nu zijn wij Vlamingen weer het slachtoffer!”

***

De Vlaming zeurt over hoe schandalig het is dat er snel gereden wordt in zijn straat, en dat het stadsbestuur ‘daar niks aan doet’
Dezelfde Vlaming zeurt een week later even hard over ‘het is allemaal schandalige geldklopperij’ wanneer hij een snelheidsboete krijgt.

***

Extreemrechts politicus wil de corona-app niet installeren want vertrouwt niet wat de overheid met die beperkte data zal doen.
Dezelfde politicus geeft massa’s geld aan Facebook zodat Facebook gedetailleerde persoonlijke data over de politieke mening van zijn fans kan verzamelen en verkopen.

***

Het valt op. Het enorme verschil in reactie tussen een vechtpartij in Blankenberge met enkele uit Brussel afgezakte gekleurde jongeren, en de rellen en vechtpartijen in Knokke door blanke jongeren enkele weken daarvoor.
Ook: Die gekleurde jongeren in Blankenberge waren autochtonen. De blanke Nederlanders in Knokke waren allochtonen. Maar de eerste groep noemt men steeds ‘allochtonen’, de tweede groep nooit.

***

Ik heb geleerd dat ‘iets vroeger’ of ‘ruim op tijd’ komen bijna altijd gewoon leidt tot langer moeten wachten. Ik tracht steeds twee minuten te laat te komen. Dat is naar mijn ervaring het optimum om een minimale wachttijd te hebben en toch nooit echt te laat te zijn.

***

Vrouwlief en de 13yo zitten naar een opname van Notting Hill te kijken, en nu zit ik hier heel de tijd te wachten om “You Daft Prick!” mee te kunnen zeggen.

***

In onze tijd moesten we er als twaalfjarige niet aan denken om zelf koeken te beginnen bakken. Kinderen hadden zich niet te moeien met grotemensendingen zoals koeken bakken en wie niet akkoord ging kon godverdomme een draai om z’n oren krijgen.

Advertentie